Mi az a hajbeültetés?

Forrás: himgeurope.com

A kopaszodással és hajhullással küzdők sokszor kétségbeesetten keresik a megoldást a hajvesztésük megállítására. Nincs könnyű dolguk, hiszen a ma már rengeteg készítmény, eszköz és terápia áll rendelkezésre a probléma orvosolásához, és nehéz laikusként eldönteni, hogy mi is lenne a legjobb módszer számunkra.

Ha azt tapasztaljuk, hogy az átlagosnál több hajszálunk hullik ki, netán kopasz foltok kezdenek kialakulni a fejbőrünkön, akkor először mindenképp érdemes felkeresni egy hajgyógyász szakembert, aki meg tudja állapítani, hogy milyen okok állhatnak a hajvesztésünk hátterében. Ez azért fontos, mert ha lehet, akkor a kiváltó okot kell mindenekelőtt kezelni, és csak ezután foglalkozhatunk a hajhullással.

A legtöbb esetben genetikai jellegű kopaszodásról van szó – férfiak esetében több mint 95 %-ban -, ami sajnos nem kezelhető, viszont a hajvesztés ebben az esetben is orvosolható hajbeültetéssel. Genetikai kopaszodás kezelésére a különböző hajvesztés elleni kozmetikumok, vitaminok, gyógyszerek és egyéb terápiák egyáltalán nem alkalmasak. Átmeneti javulás olykor elérhető velük, de véglegesen csak a hajbeültetés tud leszámolni a problémával.

A hajbeültetés egy modern sebészeti eljárás, amely során a páciens saját, megmaradt hajszálait ültetik át a kopaszodó területekre. Az átültetett hajszálak már nem fognak kihullani, hiszen a kopaszodást okozó DHT hormonnak szemben rezisztensek maradnak az új helyükön is. Hajbeültetést több módszerrel is lehet végezni, a HIMG klinikán már elérhető a legkorszerűbb S.H.E. módszer is, mely 2013-ban Év Terméke Díjat nyert egészségügyi kategóriában.

Ha minőségi hajbeültetési szeretne, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Forrás: himgeurope.com