Az országúti pedál előnyeiről röviden

országúti pedál

Nagyobb erőkifejtés, jobb haladás. Pontosan ezt kínálja az országúti pedál, tehát érdemes váltani. Aki eddig még csak taposó pedállal hagyta maga mögött a km-et, annak egy teljesen új élményt kínál az SPD vagy patent pedál.

A tévhiteket érdemes azonnal elhessegetni ezzel a technológiával kapcsolat. Talán csak egyetlen dolgot lehetne felhozni hátrányként, ami nem más, mint az ára. Továbbá, szükség lesz egy SPD cipőre is, amivel létrejön a dokkolós pedálkötés.

Félreértés ne essék, hiszen az országúti pedálok között is akadnak még taposós változatok, ám ezek már nem annyira elterjedtek.

Mitől lesz országúti egy pedál? Ebben az esetben is a kialakításban kell keresni a választ. Sokkal könnyebb, kisebb, illetve áramvonalas formák jellemzik. Az MTB pedálok esetében is törekednek a könnyed kivitelre, viszont ezek általában nagyobbak, a technikásabb haladás miatt, továbbá sokkal jobban bírják a strapát, az ütődéseket stb. Egy jól kiválasztott országúti pedállal jelentősen növelhető a teljesítmény.