A Maxim SMART okos napelem

okos napelem

Korunk legdinamikusabban fejlődő tiszta energiatermelése a Nap sugárzásának a felhasználása révén valósul meg, világszerte egyre nagyobb az érdeklődés ezen ágazat iránt. A napkollektorok inverterből, tartószerkezetből és elemekből állnak, ez utóbbiak közül kiemelkedő teljesítményre képes a Maxim SMART forradalmi újítású okos napelem. A többi, hasonló funkciót ellátó darab is sikeresen alkalmazható a gyakorlatban, de ez a típus rendelkezik innovatív optimalizációs lehetőséggel. A bypass diódák helyére chipek vannak beépítve, amelyek lehetővé teszik az elemenkénti külön szabályozást.

Ez az okos napelem fő versenyelőnye, ugyanis ha egyik részre árnyék vetődik, a többi attól még zavartalanul fogja termelni az elektromos áramot. Másik prioritása, hogy az új technológiának köszönhetően, akár 20 százalékkal is megnövelhető a generált energia sűrűsége, ami gyorsítja a beruházott költségek mielőbbi megtérülését. Az okos napelem továbbá csökkenti a hot-spot, vagyis a túlmelegedés esélyét, megnövelve ezáltal a teljes rendszer élettartamát.

A napenergia felhasználásának módja már egy ideje a köztudatban van és egyre inkább népszerűvé válik szélesebb körökben, ennek ellenére továbbra is szükség van a motiválásra. A tematikával foglalkozván, innovációs támogatónk lett az Európa több országában aktív az Európai Unió által támogatott EIT Urban Mobility alapítvány, ami 2019 januárja óta, többek között azzal is foglalkozik, hogy praktikus módon bátorítsa a városok lakosságának arra irányuló törekvéseit, amelyek a környezet jobbá tételére vonatkoznak.

Az innovációs támogatónk tekintélyes szervezet, ami jelen van Spanyolországban, Németországban, Csehországban, Dániában és Hollandiában is. Fő törekvésük, a Nap energiájának optimális átalakítása mellett, a többi megújuló energiaforrás megismertetése és gyakorlati elterjesztése az élhetőbb környezet megvalósítása érdekében. E célból összefogást sürgetnek az egész kontinens területén. Hála az innovációs támogatónk pártfogásának, országunkban is emelkedik a környezettudatos életmód utáni érdeklődés.