Védőbevonatot képez az aszfaltfesték

Aszfaltfesték

Sok esetben szükségünk lehet egy gyorsan száradó, kopásálló bevonatra a járófelületeken. Az aszfaltfesték rendkívül ellenálló réteget képez, ami a száradást követően könnyen tisztítható és szükség szerint újra lefesthető. De nem mindegy, hogy miként alkalmazzuk az aszfaltfestéket.

Hogyha nem tartunk be néhány alapszabályt, akkor korántsem lesz olyan tartós a bevonat, mint amilyenre számítottunk. Nem szabad túlságosan felhígítani.

Általában az ezzel kapcsolatos arányok fel vannak tűntetve a dobozon, illetve az is, hogy mit kell használni a hígításhoz. Az sem mindig jó, hogyha túlságosan sűrű, mert számos helyzetben csak pocsékolásnak számít, amennyiben túl vastag rétegben visszük fel a festéket.

Hogyha mindent helyesen csináltunk, akkor egy gyönyörű felületet kapunk, ami mindamellett, hogy szép, még praktikus is. Hogyha a garázsban vagy az erkélyen lefestjük a betont, akkor kevesebb porra kell számítanunk a közeljövőben. A járda sem kezd el repedezni, hiszen az apró réseket betömíti az aszfaltfesték.

Print Friendly, PDF & Email