Sokat segíthet az üzleti mediáció

Jó lehetőség az üzleti mediáció

Sajnos előfordul, hogy egy egykoron jól működő házasság annyira megromlik, hogy már csak a válás jelent megoldást. Ekkor a válási mediátor a lelki támasz, az a személy, aki ha nem is tudja megoldani a több éve húzódó problémákat, de legalább segíteni tud abban, hogy a két fél felnőtt módjára bonyolíthassák le a házasság érvénytelenítését. A válási mediátor legfontosabb feladata, hogy az érintetteket végigvezesse egy úton, amelyen egyik lépésről a másikra alakítják ki azt a megállapodást, ami mind a két résznek megfelelőnek bizonyul.

Ennek köszönhetően nem lesz az, hogy valaki keserű szájízzel hagyja el a termet és éveken keresztül még emészteni fogja magát ezen. A válási mediátor szakértelmével elkerülhető a bírósági pereskedés, ahol is az illető személyek ellenérdekű félként várják majd azt az ítéletet, ami pusztán jogi tényekre alapszik, nem figyelembe véve a válás előtt álló emberek igényeit, történetét és azt, hogy mi vezetett ide. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a viták rendezéséhez sokszor kevés a jog és a racionalitás. Ezért is vannak egyre többen azok, akik tárgyalásról hallani sem akarnak, és inkább döntenek egy válási mediátor mellett, akinek a leglényegesebb célja, hogy egy nyugodt környezetben oldja meg a helyzetet.

Sokszor a mediátor szakavatottságára a gazdasági világban is nagy szükség van. Rengetegszer előfordult már a magyarországi kereskedelmi területen is, hogy a két érintett fél nem ügyvédhez fordult, nem akart perre menni, hanem az üzleti mediáció mellett döntött, aminek köszönhetően elkerülhető a több évig tartó pereskedés, és garantált a siker.

Az üzleti mediáció révén megoldható a vállalkozáson, szervezeten belüli konfliktusok döntő többsége, illetve a tulajdonosok, részvényesek között felmerülő érdekellentétek gondjai is orvosolhatóak. A cégrész eladás, kivásárlás, szétválás esetén is jó választás az üzleti mediáció. Sőt, ez a menedzsmenten belüli vitákra is megoldást jelenthet. Akkor megéri az üzleti mediáció mellett dönteni, amikor a céges szerkezetátalakítással, beruházásokkal kapcsolatban felmerülő vitákra szeretnének megoldást találni az érintett személyek.

Print Friendly, PDF & Email