Mitől lettek ilyen népszerűek az elektromos kapálógépek?

elektromos kapálógépe

A kerti munka végzése egészséges és hasznos feladat, hiszen általa megvan a napi szükséges mozgás, ráadásul vegyszermentes és friss gyümölcshöz, zöldséghez juthatunk. Megfelelő gépek és szerszámok nélkül azonban meglehetősen fáradságossá válhat ez a tevékenység. Több mindennek is köszönhetik közkedveltségüket az elektromos kapálógépek (forrás: profibarkacs.hu).

A segítségükkel gyerekjátékká válik a kerti munka, hiszen amit hagyományos kapával több napon keresztül végeznénk el, azzal akár egyetlen órán belül kész lehetünk. Nem fáradunk el, a talajt pedig sokkal jobban felaprózza, mint a hagyományos kézi szerszám. Ami igazán nagyszerű, hogy nemcsak a férfiak, hanem a nők is könnyedén használhatják, hiszen nem egy nehézgépről van szó. Az elektromos kapálógépek súlya általában alig haladja meg a 8 kilogrammot. Ennek eredményeképpen rendkívül egyszerű a kezelése. Ráadásul be sem kell robbantani, mint a belsőégésű motorokat. Mint általában az elektromos motorral rendelkező gépek, ez is rendkívül csendes, vagyis nem fogjuk zavarni vele a szomszédokat.

Karja összecsukható, így nem foglal sok helyet a tárolása, illetve a szállítás során. Fóliaházakban is kiváló, hiszen oda nem igazán férne be egy traktor. Az elektromos kapálógéppel pedig szinte játszva fellazítható a talaj és eldolgozhatóak a legmakacsabb göröngyök is. Csupán egyetlen fóliasátor talajának felásása több napot is elvehet, ezzel viszont gyorsan megoldható. Nyilván az ára magasabb, mint egy kézi ásóé, de jóval hatékonyabb is.

A profibarkacs.hu webáruházban már 23.990 Forintért megrendelhető ez a kis játékszer, amivel valóban búcsút inthetünk a fáradtságos kerti munkának. Ugyanakkor az sem elhanyagolható tényező, hogy mivel elektromos gépről van szó, ezért semmiféle káros anyagot nem bocsát ki, tehát a környezetet sem szennyezzük a használatával. Hosszú élettartamát garantálja a fém alkatrészek dupla burkolata, amim lecsökkenti a por bejutását. A morfondírozás helyett inkább rendeljük meg, hiszen a saját életünket könnyítjük meg és tesszük eredményessé ezzel a kis szerkezettel!

Print Friendly, PDF & Email