Milyen jelentéssel bírnak a rúnák?

rúna

Ki ne szerette volna gyermekként a titkosírást? Amikor felnövünk, elfelejtjük ezeket az izgalmas feladványokat, azonban a vikingek kedvelői a rúna formájában folytathatják az efféle ismeretség megszerzését. A vikingek által használt szimbólumok valamilyen tárgyba voltak belevésve, ezáltal megidézték az erőt, amit szimbolizáltak.

Ez a különleges ábécé az északi népek által lett kifejlesztve és használva, de nemcsak betűket értünk a jelentésük alatt, hanem kifejezéseket és más jelképeket. Az írásrendszert bárki elsajátíthatja, mivel fennmaradtak a jelentésükről szóló emlékek. A természeti hatalommal bíró rajzok akkor váltak valóságossá, amikor valamibe belevésték.

A vikingek gyakran faragtak hatalommal és halhatatlansággal bíró jeleket a csaták során használt fegyvereikbe, hogy szerencsét hozzanak nekik a harcokban. Aki szeretne titkosírást tanulni és érdekli a történelem, az megtanulhatja a rúnák jelentése. A vikingshop.hu oldalon számos olyan terméket talál, amelyek a rúnákkal kapcsolatosak.

Print Friendly, PDF & Email