Milyen előnyökkel jár a citromfa vásárlás?

citromfa vásárlás

Ma már otthon is nevelhet trópusi gyümölcsfákat. A citromfa vásárlás során a lakástulajdonosok nemcsak egzotikusan szép, hanem nagyon hasznos növényre tesznek szert. Szinte mindenki ismeri az említett fajta azon előnyös tulajdonságait, amelyek pozitív hatást gyakorolnak az emberi szervezetre.

A gyümölcsei nemcsak a citrusfélék között, hanem általánosan is az egyik leggazdagabb C-vitamin források. A megfelelő gondoskodással, akár egész évben ellátják gyümölccsel az egész családot. A citrom a termés szempontjából is elképesztő növény. Képes kombinálni az érés valamennyi szakaszát, a rügyképződéstől, a virágzáson át egészen a kész, érett gyümölcsökig. Mindez egyszerre ugyanazon a fán!

Néhányan még felkészülnek, mások éppen az érés folyamatában vannak, a harmadik rész pedig már megérett és meg is kóstolhatjuk. Ezért a citromfa vásárlásból származó gyümölcsök folyamatosan, egész évben érnek. A megfelelő gondoskodással és metszéssel, egy ilyen fa akár 20-60 gyümölcsöt is hozhat, persze típusától függően.

Print Friendly, PDF & Email