Mennyire hasznos a keratinos hajpakolás?

Azonnal abba kell hagyni a testmozgást, hogyha egy hirtelen mozdulat hatására valamelyik izom megfeszül és minden további mozdulatra nagyon fáj! Mert ez nem más, mint a rendkívül kellemetlen izomhúzódás tünete. Ebben az esetben az a legfontosabb, hogy kerüljük az izom túlerőltetését, mert ellenkező esetben izomszakadás lehet a vége.

Az izomhúzódás jellegzetes tünete az izom kötöttsége, merevsége, valamint a gyulladása. Duzzanat is keletkezhet a sérülés helyén, persze súlyosabb esetekben. Az okai sokfélék lehetnek, de leginkább nehéz fizikai munka vagy sportolás közben jelentkeznek, ami nagyon fájdalmas érzéssel párosul, a hirtelen mozdulat hatására. Kezelésének legelső lépése minden esetben a pihentetés, a meleg vizes borogatás vagy a jegelés. Ezek mind segíthetnek, ugyanakkor a nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsök alkalmazása is megoldás lehet.

Jó hatásúak az izomhúzódás esetén a fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógynövény kivonatot tartalmazó termékek. Próbálja ki ezeket, amikor szüksége van rájuk! Vannak, akiknek a hajuk ápolása a legfontosabb, hiszen mindig kifogástalanul szeretnének megjelenni bárhol. Nekik azt tanácsoljuk, hogy próbálják ki a keratinos hajpakolás hatását! Bár sokan nem tudják, hogy mi az a keratin. Nos, ez a haj szilárd vázát alkotó anyag, egy elszarusodott fehérje. Belülről és kívülről egyaránt táplálni kell a hajhagymákat, hogy az elvékonyodott vagy töredezett hajat megerősíthessük.

A keratinos hajpakolás a haj szerkezetének megerősítését szolgálja. Ez a hajpakolás házilag is elkészíthető. Például a tojásos ricinusolaj egyszerűen csodákat tehet a száraz hajjal. A fénytelen, gubancolódásra hajlamos hajat csillogóvá és könnyen formázhatóvá varázsolja. Ha a keratinos hajpakolás házilag nem válna be, akkor kezelhető fehérje tartalmú hajápolási termékekkel. Azt is tudni kell, hogy a keratin is protein. A növényi fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hajpakolások és samponok is hozzájárulhatnak a megújuláshoz, tehát van mivel felvenni a harcot.

Print Friendly, PDF & Email