Melyik korosztálynak készül a baba bicikli?

baba bicikli

Mikor érdemes a gyermeknek futókerékpárt vásárolni? Milyen méretet válasszon? Milyen paramétereket kell figyelembe venni és mire kell odafigyelni a baba bicikli vásárláskor? Mindez kiderül a következőkben! Minden gyermek egyedi és csupán az életkor alapján nehéz megfelelő méretű kerékpárt választani.

Vessünk egy pillantást a kicsik magassági jellemzőire, hogy megállapítsuk, elég nagyok-e már a baba bicikli használatához vagy éppen ellenkezőleg, még nőniük kell egy keveset. A lábbal hajtható kétkerekűt általában 18 hónap és 4,5 év közötti gyermekeknek tervezték. A választásakor a legfontosabb szerepet a gyermek lábának hossza jelenti.

Ezt a legjobban a következőképpen lehet megmérni: állítsa a csöppséget háttal a falhoz, lehetőleg mezítláb vagy csak zokniba, tegyen egy kis könyvet a lábai közé, majd kérje meg a gyermekét, hogy lépjen előre és mérje meg a könyv gerincétől a padlóig lévő távolságot. Ezután hasonlítsa össze a kapott méretet a kiválasztott baba bicikli minimális és maximális ülésmagasságával!