Jobbnál-jobb amigurumi fonal egy helyen

amigurumi fonal

A japán tradíciókon alapuló játékfigurák gyártása egyre kedveltebb szabadidős tevékenység az újdonsült vagy gyakorlott anyukák körében, némelyikük kézügyessége már-már olyan profi darabokat szül, hogy értékesítésre is alkalmasak. Az ehhez használt amigurumi fonal rendszerint könnyen festhető szál, ami nem enged a színéből mosáskor sem.

Ennek köszönhetően, a babáknak, gyerekeknek készült játékok, „alvótársak” sokáig a kicsik kedvencei maradhatnak. Az amigurumi fonal rendszerint gyapjút tartalmaz, de a technika alkalmazható olyan szálakra is, amelyekben például selyem is található. Az amigurumi fonal vastagsága is fontos.

Nagyon vékonnyal lehetetlen szapora munkát végezni, a vastag szálakkal pedig nehéz babrás figurákat készíteni. Az arany középút a közepes vastagságúban rejlik, amit 3-5 mm tűvel könnyedén fel lehet használni. Ha nem is vág bele a kötött-horgolt játékfigurák gyártásába, készíthet mást a családtagoknak, például takarót, edényfogót, sapkát, sálat, pulóvert, kardigánt, zoknit, mamuszt, táskát, hajpántot.

Print Friendly, PDF & Email