Ipari lámpa kis karbantartási igénnyel

Egy nagyobb csarnok vagy raktárhelyiség esetében mindig problémát jelentett a megfelelő világítás megoldása. Ha túl költséges lett volna az egész helyiséget aprólékosan felszerelni kisebb fényforrásokkal, akkor óhatatlanul is a kevesebb, de jelentős teljesítmény leadásra képes termékek mellett kellett dönteni. A nagy áramfogyasztás ugyanakkor előnytelen volt, de mára ennek is vége, hála a LED reflektor 12V termékeknek. Ezek a berendezések jelentős energia megtakarítás mellett is jól világítanak. Több olyan jellemzőjük van, ami alkalmassá teszi ezeket a rendszeres használatra.

Az egyik leginkább fontos szempont például, hogy nem igényel a LED reflektor 12V semmilyen karbantartást. Felhelyezését követően, akár több éven át is hatékonyan teszi a dolgát. Ha egy mozgásérzékelővel el van látva, akkor még a kapcsolgatással sem kell foglalkozzunk. Működésbe lépését követően, a LED reflektor 12V azonnal teljes fényerővel világít, aminek biztonságtechnikai előnyei vannak. Élettartama eléri a 30 000 órát, ezzel alaposan megelőzve a régebbi típusok nyújtotta teljesítményt.

Azokban a csarnokokban, ahol rendszeresen munka folyik, az ipari lámpa nyújt elegendő világosságot ahhoz, hogy jól lehessen minden feladatot elvégezni. Több olyan munkafázis is létezik, ahol egyszerűen elengedhetetlen, hogy az apró részleteket is megfelelően lássuk. Ez növeli a gyártás hatékonyságát és biztonságot nyújt a dolgozóknak. Fontos kritérium, hogy az ipari lámpa por és páramentes legyen! Erre figyeltek a készítők, így nincs is sok karbantartásra szükség a felszerelést követően.

Csak a külső felületre megtelepedő, a helyiségben állandóan terjengő port kell időnként letörölni. A hatékony és irányított fénykibocsájtás mellett, még az energiatakarékosság is az ipari lámpa mellett szól. Minél nagyobb a helyiség, annál több áram megy el a világításra, ami jelentős költségeket emészthet fel. Ezt elkerülhetjük, ha okosan és aprólékosan tervezzük meg a fényforrások elhelyezését és az adott ipari lámpa típusok is jól meg vannak választva. Ha minderre figyelünk, akkor a számlák összegei alaposan lecsökkennek a hónap végén.

Print Friendly, PDF & Email