Hővisszanyerős szellőztetés modern eszközökkel

Ha azt mondják szellőztetés, akkor a legtöbbünknek még mindig nyitott ablakok jelennek meg a lelki szemeink előtt, holott ez nem túl hatékony módszer. Sajnos, a friss levegővel együtt rengeteg szennyeződés is bejut és a kinti hőmérséklet is nagy hatással lesz a bentire.

Ezzel szemben, a hővisszanyerős szellőztetés nem jár hőveszteséggel és még a káros anyagok is kiszűrésre kerülnek, tehát megéri befektetni egy ilyen modern rendszer kiépítésébe. A hővisszanyerős szellőztetés egy hőcserélő és két ventilátor segítségével történik. A ventilátorok áramoltatják a levegőt, az egyik bejuttatja a frisset, míg a másik kiszívja az elhasználtat.

Közben az egész légtömeg áthalad a hőcserélőn, közben a beáramló levegő átveszi a benti hőjét. Így a hővisszanyerős szellőztetés szinte észrevétlenül fog végbemenni, hiszen nyáron nem lesz érezhetően melegebb és télen sem hidegebb miatta. Persze a közérzetünkön és a koncentrációs képességünkön észlelhetjük, hogy működik a rendszer, mert az elegendő oxigén mennyiségének hála, mindkettő mindig jó lesz.

Print Friendly, PDF & Email