Fontos a jól elsajátított Nordic Walking technika

Modern és a természettől elszakadt világunkban, olykor nagyon is kellemes tud lenni, ha kicsit visszatérünk a szabadba, akár pihenni vagy éppen komoly edzést végezni. Valamiért a futást és a céltalan gyaloglást az ember gyorsan megunja, de a Nordic Walking technika rejt magában valami olyan sajátosságot, ami kifejezetten vonzó. Már csak az örömet okoz, hogy a friss levegőn és jó társaságban lehetünk. Azonban nem egy olyan mozgáskultúráról van szó, amit egy könyvből olvasva meg lehet tanulni, mert gyakorlás szükséges hozzá.

A Nordic Walking technika viszonylag gyorsan elsajátítható, ha megfelelő edzővel vesszük fel a kapcsolatot. Kezdetben keressük fel a meetingmyself.hu oldalt, ahol megismerhetjük a részleteket és befizethetünk egy külön oktatásra! Érdemes elolvasni a tájékoztatót, mert részletesen taglalja, hogy pontosan milyen felszerelésre lesz szükségünk a Nordic Walking technika kitanulása során. Az alapok elsajátítását követően, ami 5000 Forintba kerül, már hamarosan hosszabb útra is elindulhatunk.

Az ár tartalmazza a tesztbot biztosítását a tanulás során. A Nordic Walking túrák általában félnapos időintervallumot fednek le és főként a Pilisben zajlódnak. Itt 100-800 méter szintkülönbség leküzdésére van lehetőség 12-15 kilométer megtétele során. Tökéletes helyszín a gyakorláshoz és az izmaink alapos megmozogatására. Mielőtt belevágnánk, ne felejtsük el a megfelelő felszerelést összeállítani! A Nordic Walking túrák az extrém időjárási körülmények miatt elmaradnak, mert ilyenkor nem volna megfelelő az amúgy csodálatos környezet az edzéshez.

Aki tapasztalt természetjáró, az jól tudja, hogy pontosan milyen szabályokat kell betartani ahhoz, hogy másokat vagy az élővilágot ne riasszuk fel. A Nordic Walking túrák alkalmával megtapasztaljuk, hogy mennyire intenzív ez a technika és pontosan mit képes nyújtani a számunkra. Adjunk ennek egy esélyt, majd döntsük el, hogy rendszeres űzői leszünk vagy elég volt egyszeri alkalom, ami során alaposan megtapasztaltuk az északi sportos gyaloglás rejtelmeit! Bárhogyan is, de a Nordic Walking túrák adni fognak valami újat.

Print Friendly, PDF & Email