Egyszerűen rendelhető minőségi csapágy

Csapágyak minden géphez

A félmegoldások sohasem vezetnek semmi jóhoz. Hogyha nem odaillő kattogást észlelünk például a kerekek forgása közben, akkor valószínűleg a csapággyal lesz a gond. Felesleges zsírozni, olajozni, mert ha tönkrement, akkor cserére lesz szükség.

Viszont egy NTN minőségi csapágy beszerzésével megoldható a probléma. Nagy valószínűséggel az NTN-SNR weboldalán megtalálható a szükséges mérettel rendelkező típus.

Elsősorban pontosan meg kell győződnünk arról, hogy milyen fajtára van szükség, mert azért akad jó néhány. A golyóscsapágy meghatározás csak gyűjtőnév, mert ezen belül vannak önbeálló, ferde hatásvonalú, mélyhornyú minőségi csapágyak is.

Egy minőségi csapágynak bírnia kell a terhelést, elvégre ez az elsődleges célja. Így a terhelést nem az adott alkatrész szenvedi el, ezáltal annak sokkal hosszabb lesz az élettartama. A belső gyűrű forgásakor légáramlat keletkezik, ami kettős szerepet tölt be. Visszatereli a kenőanyagot a minőségi csapágy belsejébe és nem engedi bejutni a kívülről érkező szennyeződéseket.

Print Friendly, PDF & Email