CSOK a saját lakásunkhoz

Lakáshitel igénylés

A saját ház építése vagy egy házvásárlás igen nagy teher, felelősség, sokáig kell készülni rá, gyűjtögetni, valakinek egy élet is kevés hozzá. A felmerülő állandó plusz kiadások, akár a mindennapi életben, akár az építkezésen, könnyen keresztülhúzhatják a számításainkat. Könnyítésre adódik lehetőségünk a CSOK igénybevételével.

A CSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény maximális összegének meghatározásában kizárólag a meglévő vagy tervezett gyermekek számának, szándéknyilatkozat esetén a szülők életkorának van jelentősége.

A nevéből is kiderül, ez a kedvezmény a családot tervező házaspárok, illetve a már 2 vagy több gyermeket vállaló családoknak elérhető. A csemeték száma azért fontos, mivel ez alapján ítélik meg, hogy mekkora összegből él meg a család havonta, mennyit tud félretenni.

A válasz értelemszerűen az, hogy a több gyermeket nevelők kevesebbet tudnak félretenni, mivel a havi beérkező összegből több ember igényeit kell finanszírozni, így a számukra elérhető CSOK is nagyobb lesz.

Print Friendly, PDF & Email