A rugalmas pólya alkalmazásának területei

rugalmas pólya

Melyik tapasztalt vagy kezdő sportoló nem sérült volna meg edzés közben? Ebben az esetben a rugalmas pólya nélkülözhetetlen segítővé válik, de néhányan még mindig nem ismerik annak minden előnyét. Az elasztikus kötés egy speciális orvosi eszköz, ami szövött gumiszálakból készül. Számos típusa létezik és mindegyiknek megvan a maga alkalmazási területe. A csőszerű rugalmas pólyát gézpárnával vagy kötszerrel leragasztott sebekre használják rögzítésként. A sérült ízületek esetében rögzítővel ellátott kötést használnak, mivel ez a legsűrűbb.

Az öntapadó elasztikus fáslit pedig a leggyakrabban a sportsérülésekhez alkalmazzák. A legtöbb esetben az ízületekben és az izmokban fellépő súlyos fájdalmak esetén (ezek lehetnek kisebb ficamok vagy rándulások), a sérülések utáni rehabilitáció során, a posztoperatív időszakban vagy nehéz fizikai gyakorlatok végrehajtásakor, ahol a terhelés nagy része az ízületekre esik, a rugalmas pólya tökéletesen rögzíti és oldja a terhelést. Ezen kívül segít a sérült szalagok és a porcszövet helyreállításában. Életünk során szinte mindannyian folyamatosan szembesülünk kisebb háztartási sérülésekkel. A hatalmas kíváncsisággal rendelkező kisgyermek aktívan érdeklődnek minden iránt, ami körülveszi és folyamatosan igyekszik valami újat kipróbálni, miközben a leggondosabb szülők sem tudják megvédeni őt a sebektől és a karcolásoktól. A sebkezelő spray jelen esetben nagy szolgálatot tesz. De nem ez az egyetlen felhasználási területe.

Minden háziasszony mosogat, ételt készít vagy takarít és állandóan kisebb háztartási sérülések kockázatával áll szemben. Ezen kívül a sport, az extrém hobbik és még a szabadban való kikapcsolódás is okozhat kisebb sérüléseket. De a különféle modern lehetőségeknek és a továbbfejlesztett technológiáknak köszönhetően, megjelent a sebkezelő spray, ami számos előnyt ötvöz. A használatuk egyszerű és kényelmes, így bárki alkalmazhatja ezeket, speciális orvosi ismeretek nélkül is. Ehhez elegendő figyelmesen elolvasni a sebkezelő spray használati utasítását és betartani az egyszerű ajánlásokat.