A lakáshitel segít a tervek megvalósításában

Kevesen tudnák zsebből kifizetni egy lakás árát, ezért ha valaki ingatlanvásárláson gondolkodik, akkor általában két úton indulhat el. Az egyik a lakástakarék, ami hosszútávon nagyon kedvező, de ha rövid időn belül be szeretne költözni az otthonába, akkor nem jöhet szóba.

A másik opció a lakáshitel, amivel viszonylag gyorsan hozzá lehet jutni egy ingatlanhoz. Ekkor a bank kölcsönzi a kiválasztott lakrész, ház vagy épület árát, amit nem az igénylőnek ad át, hanem egyenesen az eladónak és meghatározott részletekben, adott futamideig kell majd visszafizetni.

A lakáshitel feltételei kedvezőbbek, mint egy szabad felhasználású hitelnek vagy más típusú kölcsönnek, így érdemes ezt választani. Különösen, hogy állami támogatást is lehet igényelni, ami nagy segítség a kamatok visszafizetéséhez. Továbbá tudni kell, hogy a lakáshitel nemcsak vásárlásra, hanem építésre, bővítésre, felújításra is kérhető, így célszerű megfontolni ennek a lehetőségét, lényegében bármilyen lakáscélú tervek megvalósításához.

Print Friendly, PDF & Email