A Black Friday rövid eredettörténete

Black Friday kedvezmények idén is

A nyugati országok társadalmában már régóta létezik egy olyan különleges nap, amelyiknek keretén belül számos termékhez jóval olcsóbban juthatnak hozzá a vásárlók, mint azt korábban megszokták. A Fekete Péntek, angolul Black Friday manapság már Magyarország területén is hódít, nem csekély népszerűséggel övezve.

De honnan is ered a Black Friday története? Nos, ahogy már említettük, a szokás Amerikából indult el térhódító útjára és hagyományosan a novemberi hálaadás ünnepét követi, ami minden esetben csütörtökre esik.

A Black Friday keretén belül, a boltok és a nagy szupermarketek klasszikus pulykás-dekorációját felváltják a kihagyhatatlan akciókat hirdető plakátok, amelyekbe túlzás nélkül szinte minden méterben belebotlik az ember, nehogy elfeledje, most jóval jutányosabban juthat hozzá az áhított telefonhoz, bútorhoz vagy ékszerhez.

A hazánkban is gyakorolt szokás leginkább az elektronikai kütyük világát érinti, így ha esedékes a vásárlás, akkor már tudja, hogy mikor érdemes meglátogatni a boltokat.

Print Friendly, PDF & Email